Dr. Google & Prof. Facebook - kome vjerovati?

Početkom ove godine Federacije europskih akademija (ALLEA) upozorila je na eroziju javnog povjerenja u znanost. Ogroman utjecaj društvenih medija na javno mnijenje i naše vlastite odluke može biti opasan. Nedostatak povjerenja u znanost i stručnjake odražava se i na naše povjerenje prema liječnicima i ekolozima.

Na našem prvom panelu želimo razgovarati upravo o ovoj važnoj temi. 

Naša gošća Natalija Dedić Plavetić ima ogromno iskustvo u liječenju oboljelih od raka dojke. Ne samo da je jedna od vodećih stručnjakinja u ovom području, nego je prije svega čovjek koji svakom  pacijentu pruža tako potreban dodir ljudskosti. Razgovarat ćemo o tome kako gradi povjerenje s ljudima koji su u ekstremnim životnim situacijama i kako joj povjerenje koje zadobije pomaže u uvođenju inovacija u tretmane.

Zajedno s Natalijom, naš gost na ovom panelu bit će Davor Vesligaj iz UNFCCC. Davor sa svojim timom neumorno radi na uspostavi novog globalnog okvira za transparentnost čiji je glavni cilj praćenje napretka u klimatskim aktivnostima i izgradnja povjerenja među 185 zemalja koje su se pridružile sporazumu. Izgradnja povjerenja u izvješća o klimatskim promjenama ne samo kod javnosti, nego i kod različitih vlada, ključna je za uspjeh u zajedničkim naporima koje moramo poduzeti kako bismo spasili naš planet.

Nadamo se da će ovaj panel riješiti sve svjetske probleme pa da možemo živjeti sretno do kraja života. 🙂

Povratak