Natalija Dedić Plavetić

Dr. Sc. Natalija Dedić Plavetić internistički je onkolog na Odjelu za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb od 2009. godine. Trenutno je vršiteljica dužnosti Pročelnice poliklinike. Od 2016. godine radi kao docent na Zavodu za patofiziologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Dr. Dedić Plavetić diplomirala je na Sveučilištu u Zagrebu i završila Poslijediplomski studij biomedicine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je na temu karcinoma dojke 2011. godine. Ovlaštena je za internističku onkologiju 2009. i internu medicinu 2003. godine.

Istraživački interesi dr. Dedić Plavetić uključuju biologiju solidnih tumora, nasljednog raka dojke i jajnika, prognostičke i prediktivne markere kao odgovor na sistemsku terapiju raka dojke, puteve prijenosa signala stanica i mehanizme otpornosti na terapiju.

Aktivno je uključena u klinička ispitivanja raka dojke faze II-III, a u prošlosti je sudjelovala u kliničkim ispitivanjima u području karcinoma kolorektuma. Dr. Dedić Plavetić autorica je nekoliko izvornih radova i poglavlja knjiga te preko 50 publikacija i sažetaka. Redovito sudjeluje na lokalnim i nacionalnim prezentacijama i forumima. Dr. Dedić Plavetić član je mnogih strukovnih udruženja, uključujući ESMO, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatsko društvo za internističku onkologiju.

Dr. Google & Prof. Facebook - kome vjerovati?

Nedjelja, 18:00 - 18:45

Povratak